Kakav ćemo odnos razviti prema hrani ovisi o različitim čimbenicima. Osim naše genetike, utjecaja obitelji, društva i kulture u kojoj živimo, utjecaj emocija ne možemo nikako zanemariti. Jedan od prvih kontakata sa svijetom, otkad se rodimo, ide kroz hranjenje. Stvaramo prva iskustva ugode i nelagode: sitost i glad. Pri odrastanju, hranom komuniciramo ljubav, naklonost, poštovanje ili pak negodovanje i prekid komunikacije. Odnos prema hrani može postati izrazito kompliciran, a kod nekih osoba može doći i do razvoja poremećaja hranjenja. Što su to poremećaji hranjenja te kako ih prepoznajemo i liječimo? Kakve veze imaju debljina i naše emocije te kako uvesti sklad i zdravlje u živote, a da to nije opetovano ponavljanje besmislenih dijeta koje obećavaju sreću? Sve su to pitanja kojima ćemo se baviti na izlaganju mag.nutr. Maje Žanke, nutricionistice u Dnevne bolnice za poremećaje prehrane H(RANA) pri Klinici za psihijatriju Sveti Ivan.