Skip to content Skip to footer

O organizatoru

Organizacijski odbor

Address: Charlesa Darwina 6c, Zagreb

Dr. med. Jeannette Gjurić, utemeljiteljica simpozija, specijalistica je anesteziologije, reanimacije i intenzivne medicine te tradicionalne kineske medicine, te well aging medicine.

Jeannette Gjurić rođena je 1961. godine u Zagrebu gdje se školovala te stekla diplomu na Medicinskom fakultetu 1986. godine. Odmah po završetku studija odlazi u Njemačku gdje nastavlja svoju izobrazbu. Specijalizira anesteziologiju u Nuernbergu, a potom s kolegama osniva privatni centar za dnevnu kirurgiju i terapiju boli u blizini Nuernberga.

Svoja znanja usavršavala je u Švicarskoj, Austriji, Italiji, a u nekoliko navrata i u Kini.

Specijalizirala se za akupunkturu i terapiju kineskim biljkama, a kasnije i europsku fitoterapiju kod različitih vrsta bolova, glavobolje, poremećaja u probavnom sustavu, alergija, menstrualnih tegoba, poremećaja spavanja, te u pripremama trudnica za porod. Posebnu je pažnju tokom izobrazbe posvetila well aging medicini na prirodan način.

Tijekom specijalizacije, u Münchenu započinje s izobrazbom iz tradicionalne kineske medicine kod dr. Hempena i prof. Porkerta, svjetski priznatih stručnjaka na tom području i pionira kineske medicine u Europi.

Osnovala je polikliniku Sinteza i bila dugogodišnja vlasnica i anesteziolog u poliklinici.

Od ljeta 2022 odlučila se povući iz poliklinike Sinteza i posvetiti se isključivo dugogodišnjoj želji da ima svoj centar koji se bavi drugačijim pristupom zdravlju i ljepoti.

Koncept 5 elemenata spaja njezinu ljubav prema zapadnoj i funkcionalnoj medicini i tradicionalnoj kineskoj medicini i longevity konceptu življenja.