Kako komunicirati dobrobiti prehrambenih ponašanja za dugovječnost?
20 travnja 14:20 - 14:40
Kako komunicirati dobrobiti prehrambenih ponašanja za dugovječnost?
Tema dugovječnosti privlači sve više pažnje s obzirom da se suočavamo s velikim izazovima u društvu, a posebice zdravstvenima, koji će sve više pogađati osobe starije životne dobi.
Iako životni vijek postaje sve dulji, pitanje je kako u starijoj dobi održati njegovu kvalitetu.
Jedan od načina jesu i prehrambena ponašanja i odluke koje ne ovise samo o ekonomskim mogućnostima pojedinca, već i znanju o hrani, primjeni tog znanja, vještinama kuhanja i pripremanja hrane te konzumiranja iste. Upravo iz razloga što brojni čimbenici utječu na prehrambena ponašanja od velike važnosti je i kako ih komuniciramo.
Personalizirana komunikacija usmjerena na specifične potrebe pojedinca, koja daje poticaj za održavanje željenog ponašanja ili za promjenu trenutačnog, bila bi koristan alat za unapređenje navika koje se tiču prehrane i jedenja.
Cilj predavanja je predstaviti i neke istraživačke nalaze o ovoj temi kako bi sudionici dobili jasniji uvid u temu te praktično mogli primijeniti u svrhu promidžbe zdravih prehrambenih ponašanja za dugovječnost.